MustSee: Compressed (Nikon D90)

jesse kraal 2645 0
Magnetisme is een intrigerend verschijnsel, zeker als het zo boeiend is vastgelegd als in deze time-lapse. Met ijzerhoudende vloeistof, zeepsop, kleurstof en een magneet, maakte Kim Pimmel deze bijzondere video.

Om de details zo goed mogelijk vast te leggen heeft Pimmel gebruik gemaakt van een Nikon D90 en een 60mm macro-objectief. Omdat de metaalhoudende vloeistof vrij veel tijd nodig heeft om zich een weg te banen door het zeepsop, gebruikte Kim Pimmel time lapse-techniek in plaats van 'echte' video.

Het gehele filmpje speelt zich af op het oppervlak van een bord. In het midden van dat bord ligt een magneet die de metaalhoudende vloeistof langzaam vanaf de rand van het bord naar het midden trekt. De zeepbellen geven vervolgens een mooie structuur aan de banen waarin de vloeistof stroomt.

Om tot dit resultaat te komen heeft Pimmel aardig moeten klussen De bewegingen van de camera komen van een draaischijf die veel gebruikt wordt voor beveiligingscamera's. Deze wordt aangestuurd door een programeerbaar systeembord van Arduino. De intervalmeter die hij gebruikt heeft hij ook zelf gemaakt.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse