MustSee: bijzondere 'lyric-lapse' muziekvideo

Julian 1130 0
Deze bijzondere time-lapse-video maakt gebruik van techniek die de bedenkers 'lyric-lapse' noemen. De zanger vormt in elke foto zijn lippen zo dat het in het totaalplaatje net lijkt alsof je de artiest ziet zingen.

Met time-lapse kun je diverse creatieve kanten op. De tijd verspringt snel en je kunt bijvoorbeeld voor elk frame van locatie veranderen, met je model steeds op hetzelfde punt in de foto. Wil je die persoon ondertussen laten zingen en moet het er in de video ook nog eens geloofwaardig uit zien, dan komt de 'lyric-lapse' techniek om de hoek kijken.

Voor het resultaat heeft het model in superslowmotion moeten playbacken, voor elke foto heeft hij een andere positie met zijn lippen aangenomen zodat het lijkt alsof je de zanger in 'realtime' ziet zingen.

Je raadt het al, dat is vast een tijdrovend klusje. De makers bevestigen dat, er is maar liefst zes maanden aan onderstaande video gewerkt. Binnenkort beloven ze met een achter-de-schermenfilmpje te komen waarin we meer te zien krijgen van het proces.