Kersenbloesem in Japan

Mustsee: bijzondere dronelapse van de Sakura

Redactie DIGIFO... 689 0
Elk voorjaar wordt in Japan de bloei van de kersenbloesem, de Sakura, groot gevierd. Veel mensen nemen rond deze tijd vakantie, picknicken onder de bomen en vieren tot diep in de nacht feest als het land roze kleurt. Jack Johnston legde de bloei vast op een bijzondere manier.

Jack Johnston vloog meerdere malen met zijn drone over dezelfde bomen om de plotselinge groei van de bomen vast te leggen. Om er zeker van te zijn dat hij écht op precies dezelfde plek vloog, sloeg hij continu zijn gps-coördinaten op, zodat hij makkelijk en precies terug kon keren en zo een timelapsevideo kon maken met zijn drone. In de video zie je een redelijk saai landschap snel verkleuren en een heel ander beeld krijgen.

Lees ook: Time lapse van Minsk gefilmd met drone

Jack Johnston

Jack Johnston is een Britse freelance drone-bestuurder die zich heeft gespecialiseerd in natuur- en geschiedenisbeelden. Een paar maanden geleden is Johnston gevraagd door een programma van de BBC om de Sakura vast te leggen en na maanden testen, vliegen, filmen en editen is het programma vorige week uitgezonden. Johnston heeft zijn beelden geselecteerd en samengevoegd in deze indrukwekkende video.

Kijk voor meer informatie op de Vimeo-pagina van Johnston

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie