MustSee: Bijzondere biscuitcake

charlottelipic 1832 0
'Stop-Motion Biscuit Cake' is een humoristisch filmpje van Alan Travers waarin een chocoladebiscuitcake door de ingrediënten zelf wordt gemaakt. De in totaal 2.485 foto's zijn geschoten met een Canon 550D.

Voor het redigeren heeft Travers Adobe Premiere Pro, After Effects en Photoshop gebruikt. 'And a hell of a lot of coffee!' zegt hij zelf in de beschrijving. Het maken van de video heeft dan ook een volle week in beslag genomen.

Het filmpje van Alan Travers is ontstaan door een uitspraak van zijn vriendin. Ze grapte dat ze de cake nu zo vaak had gemaakt dat de ingrediënten het inmiddels zelf wel wisten te doen. Een simpel idee, uitgevoerd in eigen keuken is zo uitgegroeid tot een mooie en originele stop-motion.

Onder de video heeft hij 'Dance of the Sugar Plumm Fairy' gezet van Tchaikovsky. Deze springerige melodie versterkt de humoristisch sfeer en maakt het geheel tot een luchtig, vermakelijk filmpje. Vooral de scene met eieren die zichzelf opofferen 'voor het hogere doel' is erg goed bedacht en sterk uitgevoerd.