MustSee: Astronaut - A journey to space

MustSee: Astronaut - A journey to space

Julian 1959 2
Aan boord van het internationale ruimtestation ISS leggen de astronauten de wereld vast met de vele Nikon-camera's en objectieven die ze tot hun beschikking hebben. Al dat materiaal is online te vinden. Guillaume JUIN gebruikte de beelden voor een spectaculaire time-lapsevideo.

Aan boord van het ISS zijn tal van Nikon-dslr's te vinden, die worden gebruikt voor het vastleggen van het prachtige uitzicht. Daar maakte ook de Nederlandse astronaut André Kuipers gebruik van, toen hij in het ISS verbleef in in 2011 en 2012.

Al het fotomateriaal dat door de astronauten gemaakt wordt, is hier op aarde te downloaden. Daar maakte Guillaume JUIN dankbaar gebruik van voor deze time-lapse-video. Hij combineerde 80GB aan fotomateriaal, gemaakt tijdens de ISS-expedities 28, 29, 30, 31 en 34, die tussen 2011 en 2014 plaatsvonden.

Het doel van Guillaume was om iets 'anders' te maken dan de vele time-lapse-video's vanuit het ISS die er al gemaakt zijn. 'Het ISS vliegt met 28.000 kilometer per uur door de ruimte, dus moest het een dynamische en snelle video worden', zo redeneert hij.

afbeelding van Anoniem

Wat een nerveus geheel zeg, niks moois aan

afbeelding van h.balsing

Prachtig gedaan. Timelaps leent zich hier goed voor.