MustSee: Amalgamation

charlottelipic 1696 0
'Amalgamation' is een indrukwekkende motionfilm van Micaël Reynaud. Het beeld bestaat uit portretten van fotograaf Michael Jang uit de serie 'Summer Series'. Jang heeft de foto's in 1983 gemaakt voor een casting van een nieuwe weerman - of vrouw in Amerika.

Jang vond de portretten toentertijd weinig artistieke waarde bevatten. Gelukkig vond hij de negatieven recentelijk weer terug en besloot er alsnog een serie van te maken.

Reynaud heeft de gezichten, stuk voor stuk excentriek, perfect in elkaar over laten lopen. De verticale lijn van linksonder naar rechtsboven breekt het geheel en maakt het beeld interessant, bijna hypnotiserend. Hoewel er een loop in de film zit blijft hij van het begin tot het eind boeien. De gezichten veranderen constant en er zijn altijd meerdere personen te zien.

De laatste seconden van de film wordt de motion vertraagd waardoor er duidelijk naar een soort climax wordt gewerkt. De gezichten lijken nu in slow-motion te vervormen, wat een indrukwekkend, bijna onmenselijk, beeld oplevert.

Onder het filmpje is elektronische muziek geplaatst. Deze moderne geluiden vormen een duidelijke tegenstelling met de ouderwetse portretten.

Al deze elementen bij elkaar maakt 'Amalgamation' zonder twijfel 01:24 minuten van je tijd waard.