MustSee: Alle techniek van Canon EF-objectieven

MustSee: Alle techniek van Canon EF-objectieven

Julian 2291 0
Canon geeft in een twaalf minuten durende video uitleg over alle technieken die gebruikt worden voor EF-objectieven. Wat is het effect van bepaalde lenselementen, hoe werkt een USM- of STM-motor en wat doet de SWC-coating? Deze video legt het uit.

Canon 100 miljoenIn 1987 rolde het eerste Canon EF-objectief van de band. In 2014 vierde Canon de productie van het honderdmiljoenste EF-objectief. In de loop van de jaren is er veel veranderd en zijn er tal van nieuwe technieken toegepast bij het maken van de objectieven voor Canon-spiegelreflexcamera's.

In deze video geeft Canon een overzicht van de diverse technieken. Ben je benieuwd waar al die afkortingen als USM, STM en SWC voor staan? Na het kijken van dit filmpje ben je heel wat wijzer. Ook laat de fabrikant zien wat bijvoorbeeld het nut is van asferische lenselementen, fluoriet-elementen en Diffractive Optics.

Dat alles gaat gepaard met een vrolijk muziekje en een voice-over die je flink inpepert hoe fantastisch alle technieken wel niet zijn. Dat neemt echter niet weg dat de video een interessant overzicht geeft van alle ontwikkelingen en gebruikte technieken.

Nikon maakte eerder een vergelijkbare video. In deze Nikkor Technology Movie zie je alle technieken van Canon's grote concurrent in vijf minuten voorbij komen.