MustSee: Jet to Jet

MustSee: Air Force-fotograaf Larry Reid Jr.

Joni Hendrix 1792 0
Fotograferen vanuit een F16, wie droomt daar nou niet van? Het is maar voor weinigen weggelegd. Fotojournalist Sergeant Larry Reid Jr. is een van de gelukkigen. Vanuit een F16 maakt hij foto’s voor de United States Air Force Thunderbirds.

Fotograferen vanuit een F16 die met een maximale snelheid van meer dan 2000 kilometer per uur het luchtruim doorkruist is geen eenvoudige opgave. Voor de militaire fotograaf Larry Reid Jr. is het echter dagelijkse kost en hij weet dan ook spectaculaire beelden te maken van de U.S.A.F. Thunderbirds, het demonstratieteam van de Amerikaanse luchtmacht.

Om foto's te kunnen maken vanuit de cockpit zonder storende reflecties neemt hij diverse maatregelen. Zo draagt hij zwarte in plaats van groene handschoenen en hij draagt een grijze helm in plaats van een helm met de Amerikaanse kleuren. Iedere vlucht neemt hij twee camera's mee: een Nikon D3S en Nikon D3, gecombineerd met de AF-S Nikkor 24-70mm f/2.8 en 16-35mm f/4.

Altijd paraat

De maker van de video, Jaron Schneider, schreef een verslag over zijn ontmoeting met Sergeant Larry Reid Jr. Tijdens het filmen werd Reid Jr. opgeroepen voor een klus, dat leverde het onderstaande fragment op. Scheider kon ruim vier uur later weer verder met het video-interview.