MustSee: Address Is Approximate

MustSee: Address Is Approximate

jesse kraal 9132 1
Speelgoed dat tot leven komt, meestal blijft het bij een kinderfantasie, maar Tom Jenkins werkte het idee geweldig uit. Met een Canon 5D Mark II, een speelgoedrobot en een hoop creativiteit kwam deze video tot stand.

Regisseur Tom Jenkins gebruikte de stop-motion-techniek niet alleen voor het tot leven brengen van de robot, ook de op Google Streetview geinspireerde computerbeelden kwamen op deze manier tot stand.

Door ook het kantoormeubilair te betrekken in het voorbij trekkend landschap ontstaat een surealistische wereld, waarin de robot Volv reist, op zoek naar de Pacific Coast. Naast een Canon 5D Mark II gebruikte Jenkins ook een aangepaste rail om vloeiende opnamen te maken en softwarepakket Dragonframe om de stop-motion in elkaar te zetten.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Marco Mackenbach

Jammer dat de titel van het artikel niet goed is overgenomen :-/