Mustsee: 4K onderwatervideo gemaakt met Canon EOS 1D-X MK II

Mustsee: 4K onderwatervideo gemaakt met Canon EOS 1D-X MK II

Jasper van Bladel 1492 0
De wereld onder het wateroppervlak is minstens zo interessant als de wereld erboven. Ook voor fotografen en filmmakers. Duiker Russ Sanoian bewijst dat met deze schitterende video, gemaakt met de nieuwe Canon EOS 1D-X MK II.

De filmer werkt bij onderwaterfotografie-winkel Backscatter in Monterey, Canada. Hij nam de nieuwe Canon EOS 1D-X MK II mee onderwater en maakte er onderstaande film mee.

De camera is volgens Russ erg geschikt voor onderwaterfotografie en –video, door de gevoelige sensor en de capaciteiten bij weinig licht. Want onder water is niet altijd alles goed belicht, waardoor je al snel naar hoge iso-waarden moet grijpen. Ook de mogelijkheid om 4K te schieten met 60p is volgens de duiker een groot voordeel.

Nauticam

De Canon EOS 1D-X MK II is natuurlijk bestand tegen weersinvloeden, maar onderwater heb je toch een cover nodig om de camera tegen het water te beschermen. In dit geval is een onderwaterhuis van Nauticam gebruikt.

Stuntschool

Om de kwaliteiten van de nieuwe Canon EOS 1D-X Mark II te testen nodigde Canon ons laatst in Denemarken uit om bij een stuntschool te komen fotograferen. Onze bevindingen zijn hier te lezen. Overigens zullen we in de toekomst de camera nog uitgebreider gaan testen, de resulterende test is te lezen in een komende editie van DIGIFOTO Pro.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper