MustSee: 30 Years of BAD Pictures

Redactie 599 0
‘BAD’ slaat niet op de kwaliteit van de foto’s, maar vormt de initialen van Bruce Albert Dale. Als staffotograaf van National Geographic schoot hij talloze indrukwekkende beelden. We zien de hoogtepunten uit zijn dertig jaar durende carrière bij het tijdschrift.

In dertig jaar tijd schoot Bruce Dale meer dan tweeduizend beelden voor National Geographic. Hoe indrukwekkend deze zijn weten we van de dikwijls bijzondere omslag die het blad kenmerkt. In dit filmpje zie je een overzicht van de hoogtepunten uit de carrière van Dale. Maar er is meer: de fotograaf geeft ook een kijkje achter de schermen. 

Ingenieuze bouwsels

Dale vertelt in dit filmpje over enkele van de mooie projecten die hij tijdens de afgelopen decennia deed. Zo legt hij uit hoe hij voor de cover van de honderdjarige jubileumeditie zijn camera achterop een jumbo jet monteerde om de geschikte foto te schieten. Ook vertelt hij over zijn samenwerking met ingenieurs die hem met heuse bouwwerken helpen het gewenste beeld te verkrijgen.

Van China naar OK

Duidelijk is dat Dale tijdens zijn loopbaan niet alleen fantastische beelden wist te maken, maar ook mooie ervaringen opdeed. Zo maakte hij tienmaal een reis naar China en wist hij een arts over te halen om aanwezig te mogen zijn bij een harttransplantatie en die op beeld vast te leggen. In totaal duurt het filmpje negen minuten en dat zorgt voor negen minuten bewondering.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie