MustSee: 250 Canon 60D's als achtergrondverlichting

jesse kraal 2540 3
De Japanse band androp zocht naar iets bijzonders en toepasselijks voor hun videoclip bij het nummer Bright Siren. Het resultaat is een samenspel van 250 flitsers, gemonteerd op Canon 60D's.

Met behulp van flash, arduino en openFrameworks wisten de Japanse technici de 250 aangepaste flitsers zo te programmeren dat ze samen een spectaculaire lichtshow vormen. Alle lichteffecten in de video zijn dan ook echt, er is geen CGI aan te pas gekomen. Canon Japan was zo vriendelijk 250 Canon EOS 60D's ter beschikking te stellen.

Androp heeft voor deze video een speciale site gemaakt, waar naast de video ook tegelijkertijd alle foto's te zien zijn die de 60D's maakten tijdens de opname. Daarnaast kun je de video doorsturen met een persoonlijke boodschap er in.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van BertHermans

grappig, maar absoluut nutteloos!

afbeelding van kwiebustreiter

Nuttig maar geheel graploos

afbeelding van Laurens

Leuk, maar waarom kan dit niet met 'gewone' lampen?