Mustsee: 24 Hours of Neon (Canon 5D Mark II)

Redactie 958 0
Philip Bloom bracht dagenlang door op een balkon, had uren aan beeld en bracht dit uiteindelijk terug tot vier minuten film. In zijn timelapse '24 Hour of Neon' wil hij de kijker de sfeer van de straten van Las Vegas laten voelen.

Bloom maakte al eerder twee korte timelapse filmpjes, in Sydney en Seattle, en vond dat het tijd werd voor iets groters. Hij boekte in Las Vegas een hotelkamer om daar vanaf één punt de stad te filmen met onder meer zijn Canon 5D Mark II, Panasonic Lumix GH2 en een groot aantal verschillende objectieven. Twee dagen lang was hij bezig met het klaarzetten van de apparatuur waarbij hij een deel van zijn camera's vastmaakte aan de reling van het balkon. 

Nabewerking

Van de vele aantal uur aan beeld heeft Bloom met het programma Photomatix Pro een vier minuten durende film weten te maken die 24 uur Las Vegas in beeld brengt. Op zijn site legt hij de bezoeker via filmpjes, foto's, tekst en audio uit hoe hij de bewerking precies heeft uitgevoerd, en hoe je dit zelf ook kan doen.

Gek

Door de snelheid van het beeld en de achtergrondmuziek wordt je als kijker een meegesleept. Bloom wisselt regelmatig tussen dag en nacht, waardoor het lijkt alsof de film meerdere dagen illustreert. Het gevoel dat je bekruipt bij het zien van de film is; 'wie was er zo gek om dit te filmen?', en dat is precies wat Bloom zelf ook zegt. 'Een time-lapse maken is helemaal niet leuk, het is wachten, wachten en wachten.'

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie