Museumnacht in Nederlands Fotomuseum

Julian 828 0
Tientallen musea en galeries zijn zaterdag 6 maart van 20.00 tot 02.00 uur geopend. Ook het Nederlands Fotomuseum doet mee met een vol programma. Naast exposities zijn er diverse activiteiten.

De volgende fotografische activiteiten staan op het programma tijdens de museumnacht op 6 maart in Las Palmas:

Kom fotograferen

Ga groots op de foto met je vrienden Het kan met de Bodyscan van David Smeulders. Met een XL camera maakt hij foto’s van de bezoekers, die je thuisgekomen kunt downloaden van internet.

Internet beeldstorm

Fotografen/kunstenaars Michael Anhalt en Meike Eggers onderzoeken met hun installatie Lichtwolke de invloed van de internet-beeldenstorm op ons alledaagse leven. Tijdens de Museumnacht houden ze ons in hun presentatie een spiegel voor en laten ze zien wie we worden door onze eigen beelden. Je kunt hiervoor ook je eigen beelden insturen. Ga naar Lichtwolke.net voor meer informatie.


Licht-1 2009
Foto © Michael Anhalt & Meike Eggers

Foto’s kijken en cocktailbar

Natuurlijk zijn de tentoonstellingen van het Nederlands Fotomuseum tijdens deze nacht ook te zien: QUICKSCAN NL#01, The Brown Sisters van Nicholas Nixon en Kingsley’s Crossing van Olivier Jobard. Daarna kun je bij onze cocktailbar extra grote of extra kleine Las Palmas cocktails drinken en even lekker loungen.

Voor kinderen

Tijdens de museumnacht is er ook in Las Palmas van alles te doen voor kinderen. Ga op pad door de tentoonstellingen met foto-doe opdrachten en leer van alles over fotografie. Fotografeer jezelf met een XL camera en ga daarna uitrusten in de cocktailbar met extra grote of extra kleine (alcoholvrije) cocktails.

Geen brug te ver

Je kunt gebruik maken van de museumnachtbus D, halte hoek Wilhelminakade en van de museumnachtboot, halte Nieuwe Luxor.

Kosten

Voor 12 euro is een passe-partout te koop waarmee je toegang krijgt tot alle locaties die meedoen aan de museumnacht, ook kun je hiermee gebruik maken van de museumnachtbus. Het passe-partout is onder meer aan de museumbalie in Las Palmas te krijgen.