Museumnacht in Foam: Foam Lies & Videotape

Redactie 1030 0
Zaterdag 7 november wordt in Amsterdam de tiende Museumnacht georganiseerd. Foam presenteert een speciaal programma van 19:00 tot 02:00 uur met activiteiten en workshops.

De intrigerende relatie tussen realisme en abstractie in de tentoonstelling PRUNE – abstracting reality, de intieme, verstilde portretten van dieren in de tentoonstelling Paradis van Charlotte Dumas en de unieke en intens poëtische kijk op de vrouw in de foto’s van Sanne Sannes in Darkness & Light vormen deze museumnacht de inspiratie voor een avond waar intimiteit centraal staat. De grens tussen je persoonlijke comfortzone en de publieke omgeving waar jij je in begeeft wordt getest. Wees de stille getuige als voyeur, maar blijf op je hoede voor de glurende ander.

Activiteiten

Radio Foam.FM – Avondvullende radioshow met muziek door bekende fotografen en op de nacht verzamelde gedichten en geheimen.

  • 19-21 uur: Foam Editions fotografen Daniëlle van Ark, Raimond Wouda en Marcus Köppen laten zichzelf van een andere kant zien door hun meest persoonlijke platen te draaien.
  • 21-23 uur: het DJ collectief FNNNN voeren de soundtrack die zij voor de tentoonstelling Paradis van Charlotte Dumas hebben samengesteld. Een beleving die ingrijpt in de wijze waarop je de foto’s ervaart.
  • 23-01 uur: FNNNN DJ set
  • 01-02 uur: Mysterieuze gast

Paradise Lost – Felix en Lucy beleven een liaison amoureuze die het daglicht maar moeizaam kan verdragen. Als in een film noir wordt hun ontmoeting getekend door verlangens, vertwijfeling en geheimen. Ze verblijven een aantal dagen in Hotel Paradise Lost in Amsterdam. Wil je getuige zijn van hun liefdesverhaal en hun belevenissen? Kom dan tijdens de museumnacht naar Foam.Het liefdesverhaal wordt verteld aan de hand van fotografie, muziek, illustraties en tekst. Paradise Lost is bedacht en gemaakt door Yeb Wiersma en Vanessa Hudig en is een samenwerking met Foam en Liefde in de Stad

Intimate Strangers – Exclusief tijdens de museumnacht: een privé rondleiding in het donker. Volg de audiotour en verdwaal in de wereld van Sanne Sannes.

Performance Magneetbar – Laat een privé kiekje schieten in een vintage photobooth en kom erachter dat er meer achter het gordijn schuilt dan alleen een camera.

Sinds 2006 staat de Amsterdamse kunstenaar Jesse Limmen op het Lowlands Festival met zijn succesformule De Magneetbar en is bezig met het opzetten van een eigen meerdaags zomerfestival waar het publiek ook deelnemer, kunstenaar en programmeur tegelijk is.

In bed with Foam Magazine – Word intiem creatief en ontsluier je diepste geheimen;
misschien is jouw onthulling wel een mooie prijs waard.Time within Time - Een installatie over de momenten waarin we de wereld om ons heen lijken te vergeten en in gedachten verzonken raken. Intieme momenten van verstilling vastgelegd in de openbare ruimte.

Foam_Lab is watching you! – Maak kennis met de nieuwe lichting Foam_Lab. Tijdens de museumnacht dringt het paparazziteam jouw persoonlijke ruimte binnen. Be Aware!


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie