Museon organiseert bijeenkomsten over natuurfotografie

charlottelipic 3887 0
Het Museon organiseert 15 januari en 19 februari bijeenkomsten over natuurfotografie. Onderdeel van de avond is de wedstrijd 'Museon Wildlife Photo Community'. Natuurfotografen kunnen hun werk hiervoor insturen.

Natuurfotograaf Peter Muller en Museonconservator Arno van Berge Henegouwen kiezen vijftig foto's uit het ingezonden werk, die ze die dag voorzien van professioneel commentaar.

De zondagen staan verder in teken van de expositie van 'The Wildlife Photographer of the Year Competition', een internationale natuurfotografiewedstrijd georganiseerd door BBC Wildlife Magazine en het Natural History Museum. Nederlandse winnaars van deze competitie en National Geographic fotografen tonen dan hun werk.

De eerste dag laten Marsel van Oosten, (eervolle vermelding bij Wildlife Photographer of the Year 2011), en Bernd Ritschel, National Geographic, hun werk zien.


Foto © Marsel van Oosten: Moonlight over Aloba

Op 19 februari zijn Andrew George, ook winnaar van een eervolle vermelding bij Wildlife Photographer of the Year 2011, en Gabrielle Staebler, collega van Ritschel, aan de beurt om hun foto's te tonen.


Foto © Andrew George: March of the Coots

Deze zes namen samen vormen het panel dat uiteindelijk uit de vijftig ingezonden foto's de 'Museon Wildlife Photo Community Winner' van dit jaar uitkiest.

Inschrijven

Voel jij je als natuurfotograaf geroepen om mee te doen? Stuur dan maximaal twee foto's voor 8 januari als je de bijeenkomst op 15 januari wilt bijwonen. Voor de tweede bijeenkomst kun je je beeldmateriaal inzenden tot en met 12 februari. De wedstrijdvoorwaarden en het aanmeldformulier zijn te vinden op de site van het Museon.

Bezoeken

Kijk je liever naar de ingezonden foto's van andere fotografen of wil je 'The Wildlife Photographer of the Year Competition'-expositie bezoeken, dan kan je via dezelfde site een kaartje kopen. Eén dag kost je 13,50 euro, een kaartje voor beide zondagen is 24,50 euro.