Motorola lanceert ZN5 5-megapixel cameratelefoon

Redactie 519 0
Motorola lanceert in navolging van de concurrentie een 5-megapixel cameratelefoon. Met de ZN5 probeert het Aziatische bedrijf een graantje mee te pikken op deze markt, maar is daarmee rijkelijk laat.

De ZN5 maakt voor het fotografische gedeelte gebruik van Kodak-technologie. De zogenoemde 'Kodak Perfect Touch Technology' zou volgens de fabrikant garant staan voor heldere foto's met levendige kleuren.

De camera beschikt over een Xenon-flitser, autofocus en is volgens de fabrikant aangepast op het nemen van foto's in slechte lichtomstandigheden. Het objectief heeft een brandpuntsafstand van Focal 5.56mm en een diafragabereik van F2.8/F5.6.

Gebruikers kunnen met één klikje hun foto's via het web delen met de rest van de wereld via de Kodak Gallery of via 'Shozu' uploaden naar een fotosite naar keuze. Lokaal fotobeheer gaat via de meegeleverde Kodak EasyShare software.

Te laat
Wat DIGIFOTO Pro betreft komt de ZN5 veel te laat. Veel fabrikanten geruime tijd een mobiele telefoon met een 5-megapixelcamera in het assortiment. De concurrentie is zelfs al een stap verder: Sony komt eind dit jaar zelfs met een 8-megapixel model. Aan de andere kant is het opschroeven van het aantal megapixels op dergelijke toestellen nauwelijks nuttig te noemen. De beeldsensor in een cameratelefoon is dermate klein dat meer megapixels doorgaans niet zichtbaar ten goede komen aan de beeldkwaliteit. Hoewel marketingtechnisch lastig, kunnen fabrikanten volgens ons beter aandacht besteden aan betere lenzen en beeldsensoren in cameramobieltjes. Die hebben namelijk een veel groter effect op de uiteindelijke fotokwaliteit.

De ZN5 is verkrijgbaar vanaf het derde kwartaal van dit jaar. Een adviesprijs voor het losse toestel is nog niet bekend.

Klik hier voor uitgebreidere specificaties van de Motorola ZN5.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie