Motion Stills - nieuwe app van Google

Motion Stills - nieuwe app van Google

Nadja Geskus 875 0
De iPhone 6s en de iPhone SE hebben de mogelijkheid 'Live Photos', deze kun je alleen niet delen. Google kwam met een oplossing. Ze brachten een nieuwe app uit die de Live Photos van je iPhone omzet in gifs of video’s, waardoor je ze gemakkelijk kunt delen.

De optie Live Photos van de iPhone was geen grote hit. Met de optie kun je een soort van klein filmpje maken en je foto’s komen tot leven. Het nadeel; je kunt de bewegende foto's niet delen, daardoor sloeg het niet echt aan. De simpele ‘gimmick’ was al bijna vergeten, toen Google ineens uit het niets een nieuwe app uitbracht. Uitgerekend concurrent Google bracht een app uit die Live Photos ineens de moeite waard maakte. Bijna direct daarna stond heel social media vol met Live Photos die ze nog niet eerder gedeeld hadden.

Motion Stills

De werking van Motion Stills is eigenlijk vrij simpel; het analyseert de filmrol op je telefoon en pikt daar de Live Photos uit. Vervolgens zet hij die gemakkelijk om in een filmpje of gif. Op deze manier kun je de foto’s wél heel gemakkelijk delen.

Stabilisatie

Maar Google’s app doet meer dan je live foto’s omzetten. Hij stabiliseert het filmpje ook. Met de videostabilisatie-technologie van Google is het mogelijk om de achtergrond ‘stil’ te zetten. De video’s worden op deze manier een stuk rustiger om te bekijken.

Nieuwe app van Google: Motion Stills

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja