More intensified! Rockfotografie van Ken Schles

Julian 452 0
More Intensified! toont een selectie uit de muziekfotografie van de Amerikaanse fotograaf Ken Schles. De expositie wordt gecombineerd met een aantal (gratis) muziekoptredens.

Ken Schles (VS, 1960) toont een selectie uit zijn grote archief aan foto’s. Tussen 1993 en 2006 maakte hij foto’s van uiteenlopende muziekanten, waaronder Alicia Keys en Rod Stewart, maar ook Black Rebel Motorcycle Club en 16 Horsepower.

Met zijn foto’s wil hij de kijker een dieper begrip bieden, een rijkere ervaring, hij wil inzicht geven in iemand die je waarschijnlijk nooit zult ontmoeten en wiens muziek je al dan niet kent. Tegenwoordig willen platenindustrie en artiesten het liefst gelikte beelden: illustratie, theater, fictie. Maar Schles heeft ernaar gestreefd iets eerlijks te doen, ook al doen fotoportretten de waarheid altijd geweld aan. “Ik heb geprobeerd een eerlijke bemiddelaar te zijn tussen muzikanten en publiek, en echte, misschien zelfs kwetsbare personen te tonen Je kunt naar deze foto’s kijken en denken dat je een aantal beroemde rocksterren ziet. Ik doe dat niet. Ik zie slechts mensen, even tragisch en vol hoop als jij en ik.”

Optredens
Donderdag 15 januari van vrijdag 16 januari is de Noorderlicht Fotogalerie geopend tot middernacht en vinden er optredens plaats in samenwerking met de Academie voor Popcultuur. Op donderdag treden op Florian Wolff (18 uur) en Believe is a Doubt (21 uur). Op vrijdag staan Rolodex (19 uur) en Tommy Ebben (21 uur) geprogrammeerd. De optredens zijn net als de expositie gratis te bezichtigen.

Popview 2009
Gelijktijdig met de expositie zijn in de Noorderlicht Fotogalerie de genomineerde foto's voor de Lex van Rossum Award 2009 te bezichtigen, in de tentoonstelling Popview 2009.


Foto: Ken Schles

Foto: Ken Schles