MoMa opent jaarlijkse New Photography-expositie

Redactie 551 0
Het Museum of Modern Art's heeft voor de 25e keer haar jaarlijkse New Photography-expositie geopend. Op de expositie is naast werk van onder andere Roe Ethridge, Elad Lassry, Alex Prager en Amanda Ross-Ho, voor het eerst ook filmmateriaal te bewonderen.

De New Photography-expositie biedt ieder jaar weer de hoogtepunten van de voorlopers in de hedendaagse fotografie. Dit jaar zijn daar ook korte films van Lassry and Prager aan toegevoegd, voor het eerst in de historie van de tentoonstelling. De fotografie-curator van het MoMa, Roxana Marcoci, roemt de vier geselecteerde fotografen om hun originaliteit. Over Roe Ethridge, Elad Lassry, Alex Prager en Amanda Ross-Ho schreef ze in een statement: “Deze jonge groep fotografen herinvesteert in fotografische autoriteit, waarbij ze foto's maken die hangen tussen een commerciële opdracht en kunst.”

Foto © Alex Prager

Expositie

Zo presenteert Roe Ethridge bijvoorbeeld een collage van verschillende commerciële en kunstzinnige uitingen. Elad Lassry heeft zijn werk in kleine lijstje gedaan waarvan de kleur correspondeert met die in de foto. Alex Prager's werk ontleent veel inspiratie aan oude films, zoals Hitchcock's 'The Red Shoes' uit 1948. Ook Amanda Ross-Ho heeft een collage gemaakt, welke samen met gevonden foto's een complete installatie vormt.

Foto © Amanda Ross-Ho

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie