Mohammed Ali en Arnold Schwarzenegger samen in 'Titans'

Raymond 908 0
Mohammed Ali en Arnold Schwarzenegger hebben niet zoveel met elkaar te maken, zo lijkt het. Toch komen beide spierbundels samen in het fotoboek 'Titans' van fotograaf Al Satterwhite.

Satterwhite ontmoette Mohammed Ali in 1970 toen hij een shoot deed voor het Amerikaanse Time en later ook Life Magazine, waarin hij Ali fotografeerde tijdens zijn voorbereiding voor het gevecht met John Frazier. Later, in 1976, maakte hij kennis met Arnold Schwarzenegger in de 'Gold Gym' in Venice Beach, waar hij toevallig rondhing.

Satterwhite zag wel degelijk overeenkomsten tussen beide heren. Ze startten allebei met niks en wisten door pure wilskracht en winnaarsmentaliteit de top te bereiken. Of zoals hij het zelf zegt: "Het is eenvoudig te verklaren. Het kwam nooit in ze op dat ze géén kampioen waren".

Het boek toont de strijd op weg naar de top door middel van 'candid' zwart-witfoto's. De beelden zijn voorzien van commenaar door de sportjournalisten Roy Firestone and Robert Baum.

Het boek is voor 89 dollar  te bestellen via de website van de uitgeverij: www.daltonwatson.com


Een greep uit de foto's

Fotografie © Al Satterwhite

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond