Mogelijk twee nieuwe Canon EOS M prime-objectieven in 2016

Mogelijk twee nieuwe Canon EOS M prime-objectieven in 2016

PieterMolenaar 1158 0
Volgens Canon Rumors brengt Canon mogelijk twee nieuwe prime-objectieven uit voor de EOS M-mount in het eerste kwartaal van 2016. Een van de nieuwe objectieven zou een 35mm STM-objectief zijn met een maximale diafragma van f/1.8.

Een redelijk lichtsterk 35mm-objectief zou een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor het huidige aanbod aan objectieven voor de EOS M-mount. Vanwege de 1,6x-cropfactor van de aps-c-sensor in EOS M-camera's, zou dit een kijkhoek opleveren equivalent aan een 56mm-objectief op een fullframe-camera. Dat is nog net te betitelen als een standaardobjectief. Het is volgens Canon Rumors nog niet bekend welke brandpuntsafstand het tweede EF-M-objectief zal hebben.

Tweede EF-M prime

De introductie van de twee nieuwe primeobjectieven zou een duidelijk signaal zijn dat Canon serieuzer werk maakt van de EOS M-systeemcameralijn. Het bedrijf kreeg de afgelopen jaren kritiek op het uitblijven van nieuwe EOS M-objectieven en -modellen. Hoewel de belangrijkste honken zijn afgedekt met EF-M-zoomobjectieven, hebben EOS M-gebruikers momenteel de keuze uit slechts één primeobjectief, namelijk de EF-M 22mm f/2 STM.

Volwaardiger systeem

De introductie van de EOS M10-systeemcamera met het nieuwe 15-45mm STM-kitobjectief lijkt er ook op te wijzen dat Canon meer inzet op het EOS M-systeem. Doordat Canon de flitsschoen heeft verwijderd, biedt dat meer ruimte voor een meer high-end-model. Canon zou hiermee onder meer concurrenten als Panasonic en Nikon volgen. Zo hebben de Lumix GF- en GM-systeemcamera's geen flitsschoen, evenals de Nikon1 J- en S-series.