Moet een model knap of getalenteerd zijn?

Moet een model knap of getalenteerd zijn?

Nadja Geskus 751 0
Vaak als mensen kijken naar het model wat gebruikt wordt voor een shoot, wordt de opmerking gegeven: ‘maar zij is helemaal niet knap!’. Toch kan er een prachtige plaat ontstaan en kan het zijn dat het model niet eens meer op zichzelf lijkt. De vraag die we vandaag behandelen is: moet een model knap zijn of getalenteerd?

Emotie

In een goede foto zit emotie, een bepaald gevoel wat je wilt uitdragen naar de kijker. Zeker als je een model fotografeerd, moet de blik van het model ook echt wat toevoegen aan de foto. Belangrijk is dan dat ze een goede blik heeft. Een sterke blik die uitdraagt wat jij met de foto wilt zeggen. Er is niet zo erg als een prachtig gestylede foto, met prachtige make-up, kleding, maar een model met een doodse blik.

Waarom je een blog zou moeten hebben

Apart

Hoewel we vaak in de maatschappij een soort rolmodel hebben waar de meeste op willen lijken, is het in de fotografie (zeker in beautyfotografie) toch net wat anders. Juist hier wil men dat het beeld anders is, apart. En als je dan een model kunt vinden die net iets anders heeft dan anderen, dan draagt dat perfect bij aan de uniekheid van een foto. Denk bijvoorbeeld aan de ‘alien’-modellen, modellen met een spleetje tussen de tanden, flaporen, sproetjes. Allemaal schoonheden die prachtig naar voren kunnen komen op de foto.

Aansturen

Als fotograaf zijnde heb jij een bepaald beeld in je hoofd wat je wilt creëren. Belangrijk is dus dat het model dat goed kan ‘acteren’. Wanneer een model jouw aansturingen niet volgt, of niet begrijpt, zal de foto niet zo uitpakken als jij dat hoopt.

Onze voorkeur voor mooi of getalenteerd is geloof ik wel duidelijk, maar wat is jouw mening hierover? Heb jij liever een knap model of een getalenteerd model?

Moet een model knap of getalenteerd zijn?

Foto’s gemaakt door Nadja Geskus Facebook / Instagram / website

Visagie door Linda Blauw - Bluearts Make-up Academy

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja