Moederbedrijf Pentax wil aantal medewerkers halveren

Raymond 477 0
Hoya, eigenaar van Pentax, wil het aantal medewerkers op haar digitale cameradivisie halveren. Van de 800 werknemers dreigen er 400 hun baan te verliezen. Met de maatregel bespaart Hoya zo’n 37.6 miljoen euro per jaar.

Volgens de Japanse zakenkrant Nikkei gaat het vooral om werknemers van de afdelingen sales, productiemanagement en ontwikkeling. Naast de halvering in Japan wil Hoya ook internationaal slinken, mogelijk verdwijnen nog zo’n 300 salesbanen. De productietak, die grotendeels in het buitenland plaatsvindt, blijft buiten schot.

Hoya stelt dat de maatregelen nodig zijn om het hoofd te bieden aan de huidige economische situatie en om strijdbaar te blijven in de 'hoogst competitieve' markt van digitale fotografie. Het nieuws hangt volgens Nikkei sterk samen met de financiële resultaten van het derde kwartaal van 2008, welke onlangs bekendgemaakt zijn.

Het is niet duidelijk of de ontslagen verband houden met de verkoopresultaten van Pentax. Wel staat vast dat de verkoop van zowel compactcamera's als spiegelreflexcamera's van het merk zijn gezakt in het betreffende kwartaal. Al sinds de overname van Pentax door Hoya in 2007 is het bedrijf bezig met herstructurering.

De kostenbesparing van meer dan 5 miljard yen (zo’n 37.6 miljoen euro) moet helpen om Hoya weer winstgevend te maken in de tweede helft van 2009.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond