Moederbedrijf Manfrotto koopt Lastolite

Redactie 646 0
Vitec, het moederbedrijf van Manfrotto, koopt het verlichtingsbedrijf Lastolite voor 9,75 miljoen Engelse pond van HHL. De overname moet het bestaande assortiment aan camera-apparatuur uitbreiden met de studiobenodigdheden van Lastolite.

Vitec is door de overname niet meer alleen actief op de markt van camera-apparatuur, maar krijgt nu ook een vinger in de pap op de markt van studiobeodigdheden. Het bedrijf is een internationale aanbieder van producten en diensten voor de video-, film- en fotografie-industrie. Om het assortiment uit te breiden en daarmee de marktpositie te verbeteren, koopt het bedrijf nu Lastolite over van Henry Holdings Limited (HHL).

Breed assortiment

Door de overname komen er ook aanvulling op de producten van Manfrotto, dat al onder de vlag van Vitec fabriceerde. Manfrotto ken je vooral van apparatuur waarmee je je camera kunt vastzetten zoals statieven, statiefkoppen, verschillende grepen en draagmethodes. Nu het assortiment van Lastolite erbij wordt getrokken levert Vitec nu dus ook studio-apparatuur. Het opgekochte bedrijf produceert namelijk vooral softboxen, paraplu’s en verlichtingssystemen.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie