Modellen 14 jaar later opnieuw gefotografeerd

Modellen 14 jaar later opnieuw gefotografeerd

Nadja Geskus 1348 0
Urs Recher schoot in 2002 prachtige portretten van twee modellen. Nu, 14 jaar later, schoot hij dezelfde modellen opnieuw, met precies hetzelfde licht, waardoor je de veranderingen van de modellen goed kunt zien.

14 jaar later

Het project van Urs Recher is geschoten met twee verschillende modellen: Vanessa (in zwart/wit) en Caroline (in kleur). Het project begon met Caroline in 2002. Recher vond haar gezicht namelijk prachtig. Hij schoot meerdere portretten van haar, waarvan één wordt gebruikt voor dit nieuwe project. In de jaren daarna fotografeerde hij haar nog vaker. Langzaam zag hij de veranderingen in haar gezicht, dus vroeg hij haar of hij haar precies op dezelfde manier mocht fotograferen als 14 jaar terug. Vanessa schoot Recher maar zo’n twee keer in 2002. Net toen hij dit nieuwe project startte, vond Vanessa hem op Facebook en contacteerde hem. Hij vroeg haar direct weer naar de studio te komen.

Modellen 14 jaar later opnieuw gefotografeerd

De modellen

Hoewel ze prachtig op de plaat staan, hebben ze beide nooit serieus als model gewerkt. Zo zie je maar, niet elk model hoeft professioneel te zijn. Beide modellen zijn, net als Recher, Zwitsers. ‘Caroline was eigenlijk een beetje te kort om een model te worden, maar ik denk nog steeds dat ze een prachtig gezicht heeft,’ vertelt Recher.

Techniek

Beide portretten zijn geschoten met een digitaal middenformaat camera. De brandpuntsafstand was 120mm. Voor het portret van Caroline is een 220 cm parabolische reflector gebruikt, zwarte reflectoren aan de zijkanten van het gezicht en een witte achtergrond. Bij Vanessa stonden er aan de zijkanten kleine softboxen en een beauty dish scheen van beneden met een zeer laag vermogen. Een kleine flitser met wit papier boven de camera zorgde voor een fill-licht.

Modellen 14 jaar later opnieuw gefotografeerd

Foto’s gemaakt door Urs Recher Instagram

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja