Modelfotografie door Mark Meijering

Redactie 4090 0
In de rubriek Exposure vertelt wekelijks een fotograaf over zijn beste werk. Deze week laten we de 28-jarige Mark Meijering uit Leeuwarden aan het woord over zijn modelfoto's.

Mark Meijering

//www.markm.nl/

Mark Meijering werkt drie dagen in de week als docent tekenen en handvaardigheid op een scholen gemeen- schap in Noord Holland. De overige dagen houd hij zich bezig met fotografie, met name modelfotografie. “Ik ben ooit begonnen als concertfotograaf, maar dat hield ik al snel voor gezien. Mijn interesse ligt nu bij modelfotografie, ik ben in mijn foto's vooral op zoek naar gevoel. Ik werk daarom met een kleine groep modellen, die zich bij mij op hun gemak voelen en waarbij ik me ook op mijn gemak voel. Zo kan ik mijn eigen ding doen. Ik zoek het contact in mijn foto's, het juiste gevoel. Met simpele middelen probeer ik dat te bereiken. Foto's schiet ik bij mij thuis. Met uitzondering foto's op locatie of in het buitenland. Ik blijf experimenteren met zowel het licht als het uitgangspunt waarmee ik de foto's maak. Dat houd het interessant en leuk.”

Foto 1
Inke is een model waar ik erg veel en graag mee werk. Deze foto is ontstaan uit een shoot met het thema Fallen Angel. Ik heb gebruik gemaakt van een studioflitser links van het model.


Camera: Canon EOS 350D

Lens: Canon 50mm f/1.8

Diafragma: f/13

Sluitertijd: 1/125

ISO waarde: 100

 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie