Moby maakt fotoboek

Redactie 1040 0
Moby komt deze zomer niet alleen met zijn nieuwe album 'Destroyed', maar ook met een gelijknamig fotoboek. Behalve muzikant is Moby namelijk ook graag in de weer met zijn camera, die altijd meegaat op tournee. 55 van zijn foto’s worden nu gebundeld.

Moby is bekend om zijn muziek, dat hij ook nog filosofie studeerde weten weinig mensen, maar dat hij een opleiding film en fotografie volgde aan de SUNY Purchase College is bij de meeste fans onbekend. Zijn eerste camera kreeg hij al als tiener van zijn oom die fotografeerde voor de New York Times. Al snel maakte hij zich behalve het fotograferen ook de techniek van ontwikkelen en afdrukken eigen.


Foto © Moby

Eenzame muzikant

Zijn fotografische talent toont hij nu in een fotoboek van 128 pagina’s waarin hij de vaak onderbelichte kant van het bestaan van een muzikant onder de aandacht brengt. Op de foto’s zien we plaatsen waar de muzikant veel tijd tijdens zijn tournee doorbrengt: kunstzinnig verlichte ruimtes zoals luchthavens, hotelkamers en backstage wachtkamers. De beelden zijn contrastrijk en geven vaak de sombere en eenzame sfeer weer van de ruimtes.


Foto © Moby

Met het gecombineerde album en fotoboek wil Moby een intieme kijk geven in zijn wereld en het creatieve proces wat hij tijdens zijn tournees doormaakt, zo vertelt hij. ‘One of my goals through my pictures is to take the normal and present it as odd and to take the odd and present it as normal.’


Foto © Moby

Tentoonstelling

Moby’s fotografiewerk is niet alleen in boekvorm te bekijken, maar wordt ook tentoongesteld in verschillende steden over de wereld. In Amsterdam is de expositie van 31 mei tot 16 juni te zien in Galerie Alex Daniels – Reflex Amsterdam. 'Destroyed' (fotoboek en cd) zal daar voor 29,95 euro te koop zijn. Je kunt het na publicatie ook bestellen via de website van uitgever Damiani.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie