Mitch Epstein wint derde Prix Pictet

Redactie 1244 0
De Amerikaanse fotograaf Mitch Epstein heeft de derde editie van de Prix Pictet gewonnen. Hij ontving de prijs in Parijs uit handen van voormalig VN-chef en erevoorzitter Kofi Annan en kreeg daarbij ook een beurs ter waarde van 65.000 Britse pond.

Mitch Epstein ontving de prijs voor fotografie met betrekking tot het milieuproblematiek en sociale kwesties voor zijn project American Power. Hierin documenteerde hij gedurende vijf jaar – in 25 verschillende staten – de invloed van energiebehoefte in de Verenigde Staten en de consequenties die deze heeft. 'Groei betekent niet langer vooruitgang, maar zelfdestructie', aldus Epstein. Zijn project is naar eigen zeggen dan ook een reactie op de teloorgang van de 'Amerikaanse droom'.

Groei

Deze derde editie van de Prix Pictet stond in het teken van 'groei', waar eerdere edities gemoeid waren met de thema's 'water' en 'aarde'. Er stonden twaalf finalisten op de shortlist, waar de achtkoppige jury Epstein als winnaar uit koos. Hij werd eerder geselecteerd uit meer dan 450 inzendingen.

Foto © Mitch Epstein - American Power

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie