Mint InstantFlex TL70, Twin Lens Reflex-camera voor instantfilm

Julian 3553 0
Mint, een Brits bedrijf dat Polaroid-camera's repareert en aanpast, komt met een eigen toestel. De InstantFlex TL70 is een 'Twin Lens Reflex', die gevoed dient te worden met Fujifilm's Instax Mini-directklaarfilm.

Mint InstantFlex TL70Het ontwerp van de Mint InstantFlex TL70 is duidelijk afgekeken van de TLR-camera's uit vroegere tijden, zoals de Rolleiflex-modellen. Deze moderne uitvoering is echter dertig procent kleiner volgens de makers. De camera meet 141 x 102 x 80,2mm en weegt 525 gram.

Techniek

De InstantFlex TL is uitgerust met een 65,4mm-objectief. De optische constructie bevat slechts drie lenselementen. Het diafragma kan ingesteld worden op f/5.6, f/8, f/16 en f/32. Daarnaast is er een 'f/bokeh'-instelling aanwezig, schakel je deze in, dan wordt er een stervormig diafragma gebruikt.

Mint geeft de TL70 een sluitertijdenbereik van 1/500e tot 1 seconde. Ook is er een bulb-stand aanwezig waarmee sluitertijden tot maximaal 10 seconden mogelijk zijn. De minimale scherpstelafstand bedraagt 48 cm. Volledige handmatige controle ontbreekt, wel kun je één stop over- of onderbelichten. Ook is de TL70 voorzien van een ingebouwde flitser.

Mint InstantFlex TL70 - ontwerp

Fujifilm Instax Mini

De Mint InstantFlex TL70 maakt gebruik van instantfilm met afmetingen van 54x86mm. Dat betekent dat je Fujifilm's Instax Mini-film dient te gebruiken in het toestel. De foto's zijn daarmee een stuk kleiner dan de traditionele Polaroids. De gangbare prijs van Instax Mini-film is ongeveer twintig euro voor een dubbelpack bestaande uit twintig velletjes.

Mint InstantFlex TL70 - Fujifilm Instax

Prijs en beschikbaarheid

Volgens de makers is de Mint InstantFlex TL70 vanaf eind mei te koop, maar is de voorraad beperkt. De camera gaat 283 euro kosten.

Mint InstantFlex - design