100MP op locatie

Ming Thein - Documentairefotografie met de Hasselblad H6D-100c

Redactie DIGIFO... 1283 0
De Hasselblad H6D-100c is een joekel van een camera met een grote middenformaatsensor met maar liefst 100MP. Deze camera wordt eigenlijk alleen gebruikt in studio's met statieven en op plekken waar de fotograaf er niet mee rond hoeft te lopen. Ming Thein vind de H6D-100c wel geschikt voor rapportage en nam het beest mee naar een Hindoeïstisch festival.

Elk jaar verzamelen bijna 500.000 mensen zich rond de Batu grot bij Kuala Lumpur voor het Thaipusam-festival. Tijdens dit festival brengen hindoestanen persoonlijke offers, hoe waardevoller hoe beter, aan Murugan om zo het kwaad te kunnen bestrijden. Ming Thein heeft dit festival al meerdere keren bezocht om foto's te maken en dit jaar ging hij op pad met de enorme Hasselblad H6D-100c.

Lees ook: In de Japanse sneeuw met de Hasselblad X1D

Ming Thein

Ming Thein is een Maleisische fotograaf die jarenlang een Hasselblad-ambassadeur was. Sinds kort is Ming aangesteld als strategisch adviseur bij het Zweedse cameramerk en zal hij zijn ervaring als gebruiker gebruiken om de Positie van Hasselblad op de markt te verstevigen.

Kijk voor meer informatie op de website van Hasselblad of de website van importeur Transcontinenta.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie