Mindfulness en foto's delen

Mindfulness en foto's delen

Fabienne Keijzer 321 0
We leven in een sociale wereld die zich voor een overgroot deel online afspeelt. We delen alles, via Facebook, Instagram, Snapchat en WhatsApp. Maar waar komt deze drang om te delen vandaan? Is het een schreeuw om aandacht of is het iets therapeutisch? Leo Babauta is blogger en vraagt zich dit dagelijks af.

Zen Habits

De Californische blogger Leo Babauta schrijft over mindfulness en hoe je het kunt toepassen in het dagelijks leven. Tijdens een recente wandeling door de prachtige landschappen van Sierra Nevada voelde hij de enorme drang om een foto te nemen van het uitzicht en deze met iedereen te delen. Waar komt deze drang vandaan? In zijn blog, Zen Habits, gaat hij in op dit onderwerp. Een interessant onderwerp, vooral voor fotografen. Het delen van je werk is een van de belangrijkste manieren om bekendheid te genereren om zo opdrachten binnen te slepen. Maar deze deel-drang kan ook stressvol zijn.

Mindfulness

In zijn blog legt Leo Babauta uit hoe je mindfulness in het dagelijks leven kunt toepassen. Het is soms een tikkeltje zweverig maar het kan ook ophelderend zijn. Lees bijvoorbeeld zijn verhaal over The Mindfulness of Social Photo Sharing. Hij benadrukt vooral dat je in het moment moet leven, en dat je de druk om alles te delen een beetje los moet laten. Maar sommige plaatjes verdienen het gewoon om gezien te worden. Bijvoorbeeld deze rustgevende foto van de Veluwezoom door onze lezer Jaap van den Helm. 
Veluwezoom - Jaap van den Helm
 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne