Miljoenen verdwenen bij Fonds BKVB

Julian 501 0
Het voormalige hoofd Financiën van het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst heeft illegaal 15,5 miljoen euro overgeboekt en is voortvluchtig. Onlangs presenteerde het fonds haar programma ter bevordering van documentaire fotografie.

Tussen 2 februari en 3 maart 2009 maakte het voormalig hoofd Financiën van het Fonds BKVB illegaal 15,5 miljoen euro over naar verschillende rekeningen in binnen- en buitenland. Zo laat het fonds weten in een mededeling op haar website.

Het Fonds kon vrijwel meteen 12 miljoen euro terughalen en veiligstellen. Er zijn acties in gang gezet om ook de rest van het geld te achterhalen. De medewerker is per direct ontslagen en is voortvluchtig. De politie heeft de zaak in onderzoek. De betalingsverplichtingen van het fonds zijn niet in gevaar.

Stimulans documentaire fotografie

Onlangs stelde het fonds een intendant aan om een impuls te geven aan de documentaire fotografie in Nederland. Annelies Kuiper vervult per 1 mei deze rol. Het programma met de actiepunten waarop het fonds zich zal richten wordt 16 mei officieel gepresenteerd op FotoFestival Naarden.