MijnFotoShoot.nl: 'gratis' fotograaf op locatie

Redactie 2165 0
Het zijn niet langer alleen vakfotografen die op afroepbasis het land in trekken en mensen portretteren, meestal een dure aangelegenheid. Via het initiatief MijnFotoShoot.nl gaan de fotografen zelf op pad en nemen hele bedrijven, speeltuinen en andere publieke plaatsen op de korrel.

Gratis fotosessies op locatie? Het kan tegenwoordig. MijnFotoShoot.nl is een creatieve vondst van het marketingbureau Business Improvement Services (BIS). Koke Oteo en Masidi Degener zijn de twee compagnons van BIS die dit bijzondere initiatief zijn gestart. “Uit directe interesse en hobby geboren”, zo meldt Koke Oteo eerlijk. “Maar inmiddels zo serieus dat onze marketingactiviteiten van BIS zelfs op een lager pitje staan.”

Fotograferen, ’t is prachtig, zo vinden beide BIS-mannen. Koke Oteo volgde ooit de fotovakschool in Apeldoorn en compagnon Masidi Degener is actief als hobbyfotograaf en digitaal vormgever. BIS (www.bisonline.nl) is als marketingbureau naar eigen zeggen altijd ‘de lijn tussen de verschillende disciplines’. “We doen dus erg veel zelf.”Ideeën blijven vaak ideeën
Ook die eigen fotografische kennis komt dan goed van pas. Als marketingbureau kan je daar veel baat bij hebben. Maar de ideeën van Koke en Masidi reikten breder, creatiever. “En ideeën blijven zo vaak maar ideeën.” Iets waar de ondernemers niets van moeten hebben. “Dit was een mooi idee; daar moesten we meteen iets mee doen.” Zo geschiede. Nu is MijnFotoShoot.nl een succesvol concept geworden. “Neem alleen de hits die de site per maand noteert; de laatste maanden waren het er zo’n miljoen per maand.” Er is inmiddels een mooie foto-opdracht gedaan voor de organisatie oneMen en wordt er met regelmaat ‘photo shoots’ gehouden bij verschillende grote ziekenhuizen zoals CWZ en Rijnstate. Ook ondernemingen als KPN, Sanoma en Catalpa behoren tot het klantenbestand. Daarnaast is het duo in gesprek met verschillende grote crossmedia platformen voor een eventuele samenwerking. “Tot het eind van het jaar hebben we tijd ingeruimd om de publiciteit te zoeken naar het grote publiek. Dit om het concept van MijnFotoShoot.nl uiteindelijk nog beter in de markt te zetten.”

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie