De GFX 50s in actie

Middenformaat actiefoto's met de Fujifilm GFX van Daniel Tengs

Redactie DIGIFO... 837 0
In het afgelopen jaar is middenformaat een stuk handzamer geworden. Zowel Hasselblad als Fujifilm hebben intussen een mirrorless middenformaatcamera uitgebracht die het een stuk makkelijker maken om de middenformaatcamera te gebruiken als spiegelreflex. Daniel Tengs wist al snel aan een Fujifilm GFX 50s te komen en zette deze in om snowboarders te fotograferen.

Voorheen waren middenformaatcamera's enorm grote en zware camera's die nauwelijks zonder statief te gebruiken waren. Nu het mogelijk is om middenformaatcamera's zonder spiegel te maken zijn ze echter nauwelijks groter dan een professionele spiegelreflex, waardoor de mogelijkheden een stuk groter zijn. Daniel Tengs ging aan de slag met de Fujifilm GFX 50s en nam hem mee naar de piste.

Lees ook: Review: De Fujifilm GFX 50s klopt helemaal

 

Daniel Tengs

Daniel Tengs is een Noorse fotograaf die de hele wereld afreist om foto's te maken voor grote merken als O'Neill, Redbull en Nitro. Onlangs is Tengs een Fujifilm-ambassadeur geworden waardoor hij als één van de eersten de kans kreeg om met de GFX aan de slag te gaan.

Kijk voor meer informatie op de website van Daniel Tengs.
Coverfoto: Screenshot van de video.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie