Microsoft lanceert gratis foto-applicatie voor iPhone

Julian 469 0
Microsoft heeft Seadragon Mobile voor de iPhone beschikbaar gesteld. Met de gratis applicatie kun je snel inzoomen op grote afbeeldingen, of grote hoeveelheden foto’s bekijken.

Seadragon is een techniek ontwikkeld door Microsoft Labs, die inzoomen op grote , gedetailleerde afbeeldingen soepel laat verlopen. De techniek kan gebruikt worden voor het tonen van zeer grote afbeeldingen op internet, zonder daarbij de verbinding of computer veel te belasten.

Microsoft brengt de applicatie nu ook naar de iPhone. In- of uitzoomen op een foto gaat door twee vingers naar elkaar toe, of juist van elkaar af te bewegen op het aanraakgevoelige scherm van Apple’s mobiele telefoon. Met Seadragon kun je foto’s bekijken uit je eigen collectie,  ook zijn er collecties via het internet op te roepen. Zo kun je onder andere items van Microsoft’s Photosynth bekijken.

Seadragon Mobile kan ook gebruikt worden als gewone imageviewer en beschikt daarvoor over functies zoals een diavoorstelling of willekeurige weergave van foto’s uit je collectie. Dat de mobiele versie van Seadragon eerst zijn weg vind naar de iPhone is opvallend. Een versie voor Microsofts eigen Windows Mobile besturingssysteem is nog niet ontwikkeld. De iPhone -applicatie is gratis te downloaden via iTunes.

Video: Seadragon demonstratie (niet de mobiele versie).