Microsoft geeft sommige Lumia-smartphones 4K-filmfunctie

Julian 1824 0
Microsoft komt met een software-update voor Windows Phone 8.1. De Lumia Denim Update voegt aan een select aantal Lumia-toestellen de nieuwe Lumia Camera-app toe, met ondersteuning voor hdr en een 4K-filmfunctie.

De Lumia Denim Update bevat diverse vernieuwingen en verbeteringen voor Windows Phone 8.1-toestellen. Voor fotografieliefhebbers is de nieuwe Lumia Camera-app interessant. De nieuwe app werkt volgens Microsoft sneller en intuïtiever dan de huidige Nokia Camera-app.

Moment Capture (4K)

Nieuw is de functie 'Moment Capture'. Door de sluiterknop lang ingedrukt te houden neemt de camera 4K-video's op met 24 beelden per seconde. Ieder frame kan ook los worden opgeslagen met 8,3-megapixelresolutie. Hoe lang er gefilmd kan worden in de 4K-resolutie maakt Microsoft nog niet bekend. Gezien de functie 'Moment Capture' heet vermoeden we dat het gaan om een relatief korte momentopname.

Moment Capture

Naast 4K-opname bevat Lumia Camera een nieuwe 'Rich Capture'-functie met Auto HDR en Dynamic Flash. Volgens de beschrijving maak je eerste de foto en kun je achteraf de instellingen aanpassen.

Verbeterde algoritmes in de nieuwe app moeten foto's er beter uit laten zien, ook als je fotografeert bij weinig licht.

Select aantal toestellen

De nieuwe app is echter niet beschikbaar voor alle Windows Phone-toestellen, alleen een select aantal Lumia's krijgt de update. De nieuwe Lumia 830 wordt geleverd met de app, de eerder geïntroduceerde Lumia 930 en Lumia 1520 krijgen de update in het vierde kwartaal van 2014.

Nokia Lumia 830
De nieuwe Nokia 830, een midrange toestel met 10-megapixelcamera, wordt geleverd met de Lumia Camera-app

Geen Lumia Camera-update voor Nokia Lumia 1020

In het rijtje met toestellen die ondersteuning krijgen voor de nieuwe camerafuncties is de Nokia Lumia 1020 de grote afwezige. Hoewel dit toestel met 41-megapixelsensor het vlaggenschip is als het om fotografie gaat, krijgt de 1020 niet de beschikking over de Lumia Camera-app en kun je dus ook geen gebruikmaken van de nieuwe functies zoals hdr en 4K-filmopname.

Lumia 1020
De Nokia Lumia 1020 met 41-megapixel PureView-sensor profiteert niet van de nieuwe camerafuncties