Micky Hoogendijk exposeert op de KunstRAI

Micky Hoogendijk exposeert op de KunstRAI

Jasper van Bladel 1244 0
Eduard Planting Gallery presenteert op de KunstRAI in Amsterdam het nieuwste werk van kunstfotograaf Micky Hoogendijk. Tot en met maandag 5 juni toont de fotograaf in een solo stand portretten die de kwetsbaarheid en verborgen schoonheid van mensen weerspiegelen. Gelijktijdig is in Museum Jan van der Togt in Amstelveen haar overzichtstentoonstelling ‘Through the Eyes of Others' te zien.

Micky Hoogendijk kreeg in 2009 van haar moeder een camera. Vanaf die tijd is Micky een continue zoektocht gestart naar mensen en culturen met een bijzonder verhaal. Een zoektocht naar vrijheid om te kunnen zijn wie je wilt zijn. Door te kijken door de ogen van een ander ontstaat een sfeer waarin uitwisseling van kennis en ervaring kan plaatsvinden.

Thema's

Aan het werk van Micky Hoogendijk ligt meestal een ontmoeting, droom of onderwerp ten grondslag dat uitmondt in een explosie van ideeën. Terugkerende thema’s zijn religie, maatschappij, androgynie en mythologie. Haar krachtige, iconische foto’s zetten de kijker aan het denken; zeker bij de mystieke beelden onder water.

Micky Hoogendijk - I Am a Woman (Color)

Kunstfamilie

Micky Hoogendijk (1970) is afkomstig uit een kunstfamilie en ontwikkelde al vroeg een sterk gevoel voor creativiteit en esthetiek. Hoogendijk was business partner van kunstenaar Rob Scholte en creative director van de Supperclub. Ook stond ze als actrice en model jaren voor de camera. Sinds 2010 woont Micky in Amerika en staat zij als fotograaf achter de camera.

Info: Eduard Planting Gallery

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper