Michiel van Nieuwkerk – Kunstkoppen

Redactie 1349 0
Michiel van Nieuwkerk fotografeert voor het Parool bekende cultureel betrokken Amsterdammers. Ruim tachtig van deze foto’s worden in de Schuttersgalerij van het Amsterdams Historisch Museum tentoongesteld onder de titel Kunstkoppen.

De foto-expositie Kunstkoppen toont dé cultuurstrijders van Amsterdam. Ieder fotoportret vertelt zijn eigen verhaal over cultuur. De expositie is tot en met 2 januari 2011 te bekijken in de Schuttersgalerij van het Historische Museum in de hoofdstad, die zoals gewoonlijk gratis toegankelijk is.

Michiel van Nieuwkerk

Sinds 2008 fotografeert Van Nieuwkerk bekende Amsterdammers; allen mannen en vrouwen die optreden als ambassadeurs voor de cultuur van de hoofdstad. Intussen bevat de serie 140 foto’s, die allemaal een plek kregen in de kunstbijlage van het Parool. Michiel van Nieuwkerk noemt zijn foto’s klassieke portretten, waarop hij de personen zo karakteristiek mogelijk wil vastleggen. “En dat allemaal met één lamp!”, aldus de fotograaf. In Kunstkoppen wordt een selectie van de portretten getoond met elk een afmeting van 90 x 60 cm. Zo zijn er portretten te zien van bijvoorbeeld de schrijver Simon Vinkenoog, actrice Kim van Kooten en het duo Acda & de Munnik.

Actueel

Met de expositie speelt het museum in op de actualiteit van de bezuinigingen op cultuur van het nieuwe kabinet. Het museum neemt een actieve rol in deze discussie in door dé Amsterdamse cultuurambassadeurs op deze manier een podium te geven om hun liefde en passie voor cultuur te tonen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie