Michael Wolf – Hong Kong Inside Outside

Redactie 1362 0
Peperoni Books is een kleine uitgeverij gespecialiseerd in fotoboeken en dat zie je terug in deze werkelijk prachtige uitgave. Hong Kong Inside Outside van Michael Wolf bestaat uit twee volumes, samengevoegd in een stevige plastic hoes.

In het eerste deel (Outside) staan strakke foto’s die gericht zijn op de grafische aspecten van de architectuur in Hong Kong. De enorme flatgebouwen komen massaal en kil over, de foto’s zijn indrukwekkend, maar afstandelijk en onpersoonlijk. Door het ontbreken van een horizon en context worden het haast abstracte kunstwerken.

Outside

Het tweede deel van het fotoboek is precies tegenovergesteld. Voor Inside maakte Wolf in één flat honderd portretten van de bewoners in hun woning. Deze mensen leven in een zeer kleine ruimte, vaak tot de nok toe gevuld met hun bezittingen. Deze foto’s zijn juist zeer intiem en persoonlijk en bieden een goed evenwicht tegen de kilheid van de architectuurfoto’s. De combinatie van de twee delen maakt het tot een zeer interessant geheel, zowel visueel als inhoudelijk. Daarbij komt dat het drukwerk van hoge kwaliteit is en alle aandacht uitgaat naar de foto’s.


Foto's © Michael Wolf


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie