Michael Smith - Bruiloftsfotografie

Redactie 907 0
In de rubriek Exposure laten we fotografen aan het woord over hun beste werk. Michael Smith vertelt over zijn bruiloftsfotografie en zijn passie voor de natuur.

Al op de middelbare school begon het bij Michael te kriebelen: “Een goede vriend van mij deed een fotografiecursus en moest er altijd op uit om foto’s te maken. Ondanks het feit dat ik weinig foto’s maakte, had ik er erg veel plezier in om met hem mee te gaan.”

Bij toeval ontdekte Michael zijn liefde voor bruiloftsfotografie: “Ik had niet gedacht dat ik zoveel van bruiloften zou houden; dat kwam eigenlijk als een verrassing. Ik schoot er één voor een collega, omdat de fotograaf die hij ingehuurd had, op het laatste moment afzegde. Ik besloot het te doen en raakte op slag verliefd.”

Michael ziet elke bruiloft als een nieuwe, unieke uitdaging. Zo stelt hij: “Geen enkele bruiloft is hetzelfde, dus ook de foto’s die ik maak, zijn voor iedereen anders. Ik hou ervan dat de bruiloft in het begin nog een schoon canvas is, waarmee ik alle kanten op kan. Er zijn zo veel emoties op een bruiloft; zo veel liefde en geluk. Dat is prachtig om vast te leggen.”

Een jaar geleden ontdekte Michael een zielsverwant: “Ik voel een klik met de bruiloftsfotografie van Jesh de Rox. Toen een vriend mij attent maakte op zijn beelden, voelde ik meteen dat wij dezelfde visie hebben. Jesh laat net als ik de rauwe, emotionele kant van mensen zien en voegt aan zijn foto’s bepaalde texturen toe. Ik werd aangetrokken door zijn werk, omdat ik precies hetzelfde gevoel heb bij mijn eigen foto’s.”

Michael combineert zijn huwelijksportretten graag met zijn passie voor de natuur: “Ik probeer elementen uit de natuur in mijn bruiloft- en portretfoto’s te gebruiken. Toen ik begon met fotografie hield ik mij alleen bezig met datgene waar ik het meest van hou; de natuur en buiten zijn. Er iets speciaals aan het helemaal alleen in een mistig bos staan. Het is griezelig, betoverend en prachtig.” 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie