Michael Mann gaat Capa-film regisseren

Julian 700 0
Regisseur Michael Mann is aangesteld om een film over oorlogsfotograaf Robert Capa te maken. Columbia Pictures heeft hiervoor de rechten verworven over het boek ‘Waiting for Robert Capa’, dat de liefdesaffaire met Gerda Taro beschrijft.

Susana Fortes schreef het Spaanstalige boek ‘Waiting for Robert Capa’. Het boek beschrijft de relatie tussen oorlogsfotografen Capa en Gerda Taro. Columbia Pictures heeft de rechten over het boek aangekocht en regisseur Michael Mann aangesteld om er een film van te maken. Dit zou al langer de wens zijn geweest van de Amerikaanse regisseur.

Michael Mann heeft vele successen op zijn naam staan met films als Heat, Ali, The Aviator en recent Public Enemies. Mann is van plan de Capa-film met een klein budget te maken, in tegenstelling tot zijn voorgaande successen waarvoor diep in de buidel getast werd.

Meer Capa-films op komst

Begin dit jaar maakte Irish DreamTime, de productiemaatschappij van Pierce Brosnan, bekend het levensverhaal van Capa te verfilmen. Ook de Nederlandse regisseur Menno Meyjes is bezig met een film over Capa. Acteur Adrien Brody vertolkt de rol van de fotograaf, die een paar jaar geleden een Oscar won voor zijn rol in het oorlogsdrama The Pianist.  Het is nog niet bekend wanneer de aangekondigde films op het witte doek verschijnen.