MI6 verliest camera met gevoelige gegevens

Redactie 449 0
Via ebay is een camera opgedoken met daarop informatie over en foto's van Al-Qaida verdachten. De Nikon CoolPix werd aan een nietsvermoedende koopjesjager verkocht voor het luttele bedrag van 17 pond.

De 28-jarige koper kwam voor een verrassing te staan toen hij zijn vakantiefoto's overzette van zijn nieuwe aanwinst naar zijn computer. Naast vakantiekiekjes bleek de camera ook afbeeldingen van terreurverdachten te bevatten, inclusief namen en vingerafdrukken. De koper meldde zijn vondst direct aan de locale politie, waarop de camera in beslag werd genomen.

Tussen de afbeeldingen zou ook een document gevonden zijn, met een 'top secret' markering. Hierin zouden details staan over het computersysteem wat de MI6 gebruikt. Een woordvoerder van de politie verklaard dat de politie onderzoek doet naar het verlies, maar geeft geen commentaar op de betrokkenheid van de geheime dienst bij de zaak.

Het is niet de eerste keer dat de Britse overheid gevoelige informatie verliest. De afgelopen tijd kwam de Britse defensie regelmatig in het nieuws vanwege verloren en gestolen digitale gegevens.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie