Metz komt met Mecablitz 58 AF-2 en 50 AF-1

Julian 3278 0
Metz brengt twee nieuwe flitsers op de markt. De Mecablitz 58 AF-2 volgt de AF-1 op, is steviger gebouwd en heeft een verbeterde flitstube. De 50 AF-1 moet de 48 AF-1 vervangen, kan iets verder flitsen en van afstand aangestuurd worden.

De 399 euro kostende Metz Mecablitz 58 AF-2 Digital is de vervanger van de 58 AF-1. Het nieuwe model is geüpgrade met een stalen voetje, verbeterd ‘lock’ systeem een gereviseerde zoommotor en een verbeterde flitstube. De flitser kan van afstand aangestuurd worden, via de pop-upflitser, of je camera nu een master-functie heeft of niet.

Ook de groothoekdiffuser is verbeterd en nu geschikt voor objectieven vanaf 12mm (fullframe). De flitser is voorzien van een usb-aansluiting, waarmee nieuwe firmware geïnstalleerd kan worden.

Metz Mecablitz 50 AF-1

Met adviesprijs van 249 euro is de Mecablitz 50 AF-1 een stuk vriendelijker geprijsd. De flitser is minder krachtig, maar het richtnummer is wel omhoog gegaan naar 50, ten opzichte van de voorganger, de 48 AF-1.

Net als zijn duurdere broertje kan de 50 AF-1 op afstand aangestuurd worden en kan een beeldhoek van een 12mm objectief op fullframe afgedekt worden met behulp van de diffusor. De flitser is verkrijgbaar in uitvoeringen voor Canon, Nikon, Pentax en Sony.