Metz introduceert nieuwe flitsers en ringflitser

Redactie 1387 0
Op de Photokina, die volgende week van start gaat, zal Metz een aantal nieuwe flitsers laten zien aan het publiek. De fabrikant voegt onder andere een macroringflitser toe aan het assortiment.

De Metz Mecablitz 36 AF-4 digital was al beschikbaar voor Canon en Nikon, maar komt nu ook beschikbaar voor Olympus/Panasonic, Pentax/Samsung en Sony Alpha camera’s. De nieuwe versies kunnen samenwerken met de cameraspecifieke flitssystemen, zoals Samsung’s P-TTL en Sony ADI.

De Metz Mecablitz 15 MS-1 digital is de eerste macroringflitser van de fabrikant. De flitser dient op het objectief geplaatst te worden en zorgt voor een egale verlichting in close-up situaties. De 15 MS-1 werkt in TTL modus volledig draadloos, mis je de beschikking hebt over een ‘master’ flitsunit. Dit kan de Metz Mecablitz 58 AF-1 zijn, of een flitser van de camerafabrikant (zoals de Canon 580 EX II, Nikon SB 800 of SB 900 etc.).

Naast de TTL-remote-mode, kan de mecablitz 15 MS-1 digital ook met een synchronisatiekabel op een camera worden aangesloten, of in slave modus worden gebruikt.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie