Metro Washington exposeert foto's moordslachtoffer

Metro Washington exposeert foto's moordslachtoffer

Nadja Geskus 784 0
30 tot 40 keer werd hij gestoken, vervolgens nog geslagen en herhaaldelijk op zijn hoofd getrapt. De 24-jarige Kevin Sutherland kwam die dag op brute wijze om het leven in een Red Line metro wagon. Het gebeurde midden in een vakantie, voor bijna een dozijn getuigen. Kevin Sutherland was een autodidacte fotograaf. Zijn foto's van D.C. worden geëxposeerd op het nabijgelegen station waar hij om het leven kwam.

Metro station

De familie van Kevin Sutherland vond het werk wat hij maakte prachtig en wilde dit graag delen met de rest van de wereld. Ze deden een aanvraag bij het Metro’s Art in Transit programma en de foto’s van Kevin Sutherland werden kort daarna opgehangen in NoMa-Gallaudet Station. Kevin Sutherland maakte bijzonder mooie beelden van D.C. 

Talentvol

‘Het is erg emotioneel voor ons om onze zoon's fotografie te zien hangen in het NoMa station. Kevin had vele talenten en werd een steeds betere, autodidacte fotograaf. Wij zullen nooit stoppen met nadenken over wat voor moois hij had kunnen creëren als zijn leven niet zo abrupt was afgekapt,’ zegt Douglas Sutherland, de vader van Kevin.

Jasper Spitsen, de moordenaar van Kevin Sutherland, was destijds 18 jaar oud en inmiddels 19. Hij werd aangeklaagd met de steekpartij en het doden van Kevin Sutherland in een metro in de buurt van het NoMa station. De steekpartij was een mislukte overval.

Foto’s moordslachtoffer geëxposeerd op metro station

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja