Meteoor boven uitbarstende vulkaan

Meteoor boven uitbarstende vulkaan

Nadja Geskus 1274 0
Nederlandse fotograaf Tomas van der Weijden stuitte recent op een wel heel bijzonder moment. Een meteoor vloog boven een uitbarstende vulkaan, wat weerspiegelt in het meer. Hij wist het precies op het goede moment vast te leggen.

Rusland

Toen fotograaf Tomas van der Weijden recent in Kamchatka, Rusland aan het fotograferen was, maakte hij deze opmerkelijke foto van een uitbarstende vulkaan, waar een meteoor boven vliegt. Het hele tafereel weerspiegelt prachtig in het stille meer. De vulkaan is de actieve Kljoetsjevskaja Sopka vulkaan in Kamchatka, welke aan de verre oostkant van Rusland ligt. De foto die van der Weijden maakte noemde hij ‘Volcano Magic’.

Meteoor boven uitbarstende vulkaan

Uitbarstende vulkaan

‘Dichtbij hadden we ons kamp opgezet. We wandelden naar het meertje om een goed uitzicht op de vulkaan te krijgen. We waren zeer gelukkig met de omstandigheden (niet alleen de meteoor, maar ook de heldere hemel en de actieve vulkaan!). Het was al een paar jaar geleden dat deze bijzondere vulkaan was uitgebarsten,’ vertelt van der Weijden.

Toen ze de vulkaan een tweede avond gingen fotograferen, precies toen de zon onderging en er een prachtige lavastroom te zien was, verscheen er een heldere flits in de lucht van de meteoor. Tomas van der Weijden fotografeerde die avond met een Sony a7 II en een 16-35mm f/4 objectief. Zijn ISO stond op 640 en zijn sluitertijd op 15 seconden. Dit zorgde ervoor dat de prachtige streep van de meteoor goed zichtbaar is op de foto.

‘Al met al, was het een bijzondere ervaring om getuige te mogen zijn van deze krachten van de natuur. Een echt magisch moment,’ zegt hij.

Foto gemaakt door Tomas van der Weijden

Lees ook: In één foto: Lava, de melkweg, de maan én een meteoor

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja