Metabones komt met Speed Booster ULTRA

Julian 1446 0
Metabones introduceert een nieuwe variant van de Speed Booster. De Ultra-uitvoering maakt gebruik van een nieuw optisch ontwerp dat moet zorgen voor betere hoekscherpte, minder vervorming en minder vignettering.

Net als de originele Speed Booster levert de nieuwe Speed Booster ULTRA een vergroting van 0,71x en een stop extra lichtsterkte op. De nieuwe uitvoering heeft een verbeterd optisch ontwerp bestaande uit vijf elementen in vier groepen. Metabones zegt gebruik te maken van glaselementen gebaseerd op tantalium. Dit moet zorgen voor betere scherpte in de hoeken, minder vervorming en minder vignettering.

Volgens Metabones is de Speed Booster ULTRA geschikt om te gebruiken in combinatie met vrijwel alle fullframe-objectieven. In combinatie met professioneel f/2.8-glaswerk zou dit uitstekende resultaten moeten opleveren.

In eerste instantie is de Speed Booster ULTRA te koop als Canon EF naar Sony E-uitvoering, voor 649 dollar. Dat is een kleine meerprijs kleine meerprijs ten opzichte van de 'gewone' Speed Booster, die 599 dollar kost. Ook is er een Nikon G naar Sony E-uitvoering van de Speed Booster ULTRA beschikbaar. Deze beschikt niet over elektronische koppeling en kost 479 dollar.

Speed Booster ULTRA