Mercury camera. De eerste universele camera ter wereld

Mercury camera. De eerste universele camera ter wereld

Redactie DIGIFO... 3277 0
Eén camera, waarmee je zowel digitaal als analoog mee kan fotograferen en met elk objectief overweg kan. Voor veel mensen is het al jaren een droom. De makers van Mercury Works komen nu met de Mercury Camera. De eerste universele camera ter wereld die je volledig kan personaliseren.

Met de Mercury Camera kan je niet alleen digitale foto's maken, het is ook mogelijk om analoog foto's te maken met veel verschillende film-types. Alles, van Polaroid- tot middenformaatfilm kan met deze camera geschoten worden.  De camera is geheel naar wens aan te passen en blijft 'open-source' zodat iedereen aanpassingen kan ontwikkelen die daarna voor iedere gebruiker beschikbaar zijn.Mercury cameraLees ook: Meyer-Optik start Kickstarter-project moderne Trioplan 50

Elk objectief op de Mercury Camera

Het idee achter deze camera is ook dat elk objectief op de markt, probleemloos gebruikt kan worden. Niet alleen de bekende Canon- en Nikonobjectieven, maar ook middenformaatobjectieven van Hasselblad en Pentax en zelfs antieke ZEISS-objectieven moeten zonder problemen met de camera te gebruiken zijn.

Een prototype van de camera is al gemaakt en de mensen achter het project zijn een kickstarter-pagina begonnen om het project te financieren.

Voor meer informatie kan je kijken op de website van Mercury Works.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie