Mercure Cultuurprijs dit jaar in teken van fotografie

Jasper van Bladel 2206 0
Hotelketen Mercure organiseert voor het tweede jaar de Mercure Cultuurprijs. Ging het vorig jaar om een passend tafelconcept, dit jaar moet een fotoserie of fotoconcept voor in de hotels ontwikkeld worden. Onder andere fotograaf Carli Hermès zit in de jury.

Mercure heeft de prijs in het leven geroepen om de cultuursector te steunen in een tijd dat steun vanuit de overheid geen vanzelfsprekendheid meer is. De hotelketen sponsort bijvoorbeeld ook verschillende theaterstukken en de Amsterdamse Uitmarkt. Sinds vorig jaar is daar de Mercure Cultuurprijs bijgekomen.

Fotoserie en presentatievorm

Vorig jaar moesten deelnemende kunstenaars of ontwerpers een passend tafelconcept bedenken. Dit jaar staat fotografie centraal. De winnende fotoserie moet volgens Mercure raakvlakken hebben met gastvrijheid, reizen, genieten en ontspannen. Het gaat niet alleen om de fotoserie zelf, je moet ook een specifieke presentatievorm bedenken voor je serie. De serie, in welke vorm je die dan ook wilt gieten, moet in het restaurant, lobby, gangen of hotelkamers van Mercure passen.

Jury

De jury die zich over de inzendingen buigt bestaat uit voorzitter Caro van Eekelen van Mercure, Charlotte van Lingen van de Kunsthal Rotterdam, fotograaf Carli Hermès, chef beeld van LINDA Iebele van der Meulen, Caroline O'Breen van Seelevel Gallery, Curator Fotomuseum Den Haag Wim van Sinderen, Ranti Tjan van Sundaymorning@ekwc en Gerrit Uittenbogaard van ontwerpstudio G+N.

Inzenden tot 31 augustus

Inzenden kan tot 31 augustus 2012. De drie genomineerden worden op 10 september bekendgemaakt.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper